Babbens Bästa Brudar

Babbens Bästa BrudarIdén bakom Babbens Bästa Brudar är enkel. Ta tre av de roligaste brudarna i landet och skicka ut dem på turné tillsammans. Lämpligast i trista månaden mars då vi alla behöver tinas upp efter en lång vinter. Då besöker de din stad och ger dig hundra roliga minuter. När hade du det senast? Jag hade superkul när jag gjorde pressbilder till turnén. Skynda dig att boka biljetter om de kommer till en stad nära dig.

Om Babbens Bästa Brudar

Karin Adelsköld är journalisten och teknikfreaket som 2008 tröttnade på sitt liv som frilans och småbarnsmamma och anmälde sig till en kurs i standup comedy. Sedan har det gått i raketfart. Redan året därpå kom hon tvåa i nybörjartävlingen Bungy Jump och 2011 blev hon utsedd till Årets Kvinnliga Komiker. Så här skrevs det när BBB besökte Karlstad:

“Karin Adelsköld gör vild succé som en intensiv, frustrationsdriven tvåbarnsmamma. Ärligt, oblygt, byggt på en ansträngt leende hatkärlek till ungarna. Ett bedrövligt ämne, som kräver hennes briljanta gestaltande för att fungera. Värlmands Folkblad, 20111121

Elina Du Rietz är skådespelerska och komiker och ni känner igen henne från Solsidan där hon spelade tjeckisk städerska. Hennes specialitet är att varva stand up med korta sketcher med figurer, levande eller påhittade. Hennes ståuppkarriär började med en kurs för Babben 2007, året därpå vann hon Bungy Jump och har sedan turnerat med de flesta stora namnen i branschen. Borås Tidning recenserade henne i Big Comedy 2010:
“…Du Rietz är en angenäm överraskning. Hennes ämne är terapisessioner och tvångstankar och hela uttrycket är mycket eget. Om ett par år kan hon bli en av de roligaste i landet.” Vedrana Sivac

Babben Larsson som gjort stand up i snart 30 år och fortfarande tycker att det är det roligaste som finns. Hon står mitt i vardagen och skämtar om sopspioner, barnvagnsmode och vad man borde lärt sig på språklektionerna i skolan – egentligen. Värmlands Folkblad igen:

“Babben Larsson är en fulländad standup-arbetare. Det hade hon fått större erkännande för om hon hade hetat Henrik och varit 15 år yngre.”

Turné

2 mars Västerås Konserthus
3 mars Norrköping, Louis De Geer-Flygeln
4 mars Gävle Konserthus
10 mars Borås, Folkan
24 mars Växjö Konserthus
9 mars Kalmar, Kalmarsalen
30 mars Linköping, Konsert & Kongress
31 mars Eskilstuna Teater

Mer information:

karinadelskold.se
elinadurietz.se
babben.se

Information, pressbilder och intervjuförfrågningar

Pauline Lindberg (fd Wood) +46 722 501966, [email protected] eller, Birgitta Nielsen, +46 739 847786, [email protected]